Seger mot Vetlanda på bortais

Sirius gjorde en taktiskt fulländad insats och slog topplaget Vetlanda borta med 3-2 på onsdagskvällen.

Sirius var säsongsinledningens största snackislag, men sedan tog Vetlanda över med sina fyra raka segrar. På onsdagskvällen var det för de båda uppstickarlagen att mötas i Hydro Arena.

Det blev en oerhört defensiv inledning på matchen, med två lag som stod lågt och inte tog några risker. Vetlanda drev mest boll, men den blåsvarta backlinjen tog inte ett felskär och stod för brytning efter brytning. Sirius hotade inte särskilt ofta men sökte alltid efter öppningar när man kom upp, och i 36:e minuten hittade man den: Ortman slog en perfekt passning till Sigfridsson, som fick ned Borvall på knä och la in bollen. Och sedan följde en liten målkavalkad: Vetlanda kvitterade då Siriusförsvaret missade en djupledsboll på Peuhkuri, som smart spelade in till en helt ren Nyberg som slog in 1-1 – men Sirius tog direkt tillbaka ledningen då Heeger slog in en hård boll från kortlinjen, som via ett eller annat Vetlandaben letade sig in i mål.

Avgörandet skulle visa sig komma i en sekvens i andra halvleken när Sirius fick med sig några domslut från domare Labe. En dubbelutvisning på Vetlanda, och blåsvart var extremt nära att få in bollen redan på hörnan som följde, men Borvall räddade bollen när den dansade på mållinjen. Men mål på hörna blev det till slut ändå när Kumpuoja klippte in bollen lågt och nära stolpen. Sirius fick inte njuta av tvåmålsledningen särskilt länge, då Erik Persson kom snett på ett frislag i 73:e, och Ekholm slog in 2-3 med enhandsfattning.

Nu återstod det 20 nervösa minuter, och det finns ju inte mycket som är jobbigare än att leda med uddamålet i en bandymatch. Men Siriusförsvaret, som stod för en lysande match ikväll, stängde igen helt, och smålänningarna kom aldrig särskilt nära en kvittering, inte ens då både Kumpuoja och Heinonen åkte på varsin tiominutare i slutskedet.

Så blev det säsongens fjärde seger för blåsvart, och det var en helt annan sorts seger än de tre tidigare; en arbetsseger, där Sirius vann på att spela tätt, uppoffrande och disciplinerat i försvaret – och på att vara effektiva framåt en gång mer än vad Vetlanda var.

—–

Nästa hemmamatch spelas mot Hammarby den 29 november.
Köp biljett här >>

Siriusmålen:

1–0 (15) Edward Sigfridsson (Jerker Ortman),
2–1 (40) Samuel Heeger,
3–1 (69) Markus Kumpuoja, hörna

Highlights >>
Matchfakta >>