Sirius till kvartsfinal efter vändning i andra matchen

Blåsvart lyckades för första gången sedan 2009 vinna en slutspelsserie. Den andra matchen slutade med seger med 5-4 vilket gav ett totalresultat om 13-6.

Enligt förväntan inledde Broberg, som behövde hämta in ett sexmålsunderläge,  med ett galet offensivt tryck. Och det gav utdelning. Två hörnor och en straff gav 0-3 till hälsingarnas förvar och Sirius såg för en stund ut att vara tagna av stundens allvar.

Olle Gabrielsson agerade på tränarbänken, och tog time-out. Ett snyggt drag för att lugna ner grabbarna, visade det sig.

I slutet av den första halvleken kom ett nyckelmål i matchen där Siriusprodukten David Thorën vispade in 1-3 på sedvanligt säkert sätt i straffområdet.

Pausvila och chans att tänka igenom läget. Sirius kom ut till andra som ett betydligt tryggare lag, medan Broberg möjligen mattats av efter den intensiva inledningen.

Thorén fortsatte sin fina målform med 2-3 innan Teemu Määttä kunde skapa likaläge i matchen med 3-3 i minut 64. Nu började matchserien, som spelades enligt UEFA-modell,  kännas avgjord.

Sirius fortsatte spela fint och kunde göra både 4-3 och senare 5-4 innan domaren blåste av och stort blåsvart jubel utbröt.

En galet stark åttondelsfinal kan nu läggas till handlingarna.

Nu väntar en minst sagt tuff kvartsfinal, som spelas i en matcheserie om bäst av 5, mot seriesegrarna i Villa Lidköping. Den första matchen spelas på onsdag på bortaplan, med avslag klockan 18.00.