Sirius värvar hem talangen

Efter fyra år i Edsbyn så är Hannes Kanbjer klar för en återkomst till Sirius.

För fyra år sedan flyttade Hannes Kanbjer upp till Edsbyn – nu värvas han hem av Sirius.
– Hannes är till största delen fostrad i Sirius och därför är det extra kul att han väljer att komma tillbaka till oss efter fyra år i Edsbyn. Han känner sig motiverad och sugen på att göra allt han kan för att ta en plats och det ska bli spännande att se hur långt det räcker. Att det finns mycket bandy i honom råder det inga tvivel om, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson.

I onsdags presenterades nyförvärvet Ted Haraldsson och tidigare idag kom nyheten att mittfältaren Tuomas Liukkonen förlänger med Sirius.
– Förlängningen av Liukkonen och denna värvning ryms inom redan beslutad budget vilket gör att det inte krävts några öronmärkta pengar för just dessa kontrakt, säger Jimmy Helmersson.

Kontraktet skrivs på ett år.
– Det känns grymt kul att ha gjort klart med Sirius! Jag har drömt om det här ända sedan jag var en liten grabb och såg min första Siriusmatch, säger Hannes Kanbjer.

Efter tre år på bandygymnasiet i Edsbyn och i Edsbyns ungdomslag tog Hannes förra året steget upp i Edsbyns A-lag. Näst byter han den röda tröjan mot Sirius blåsvarta.
– Jag har alltid haft tankarna på att flytta hem, så när jag fick ett erbjudande av Sirius var det faktiskt inget snack om saken, säger han.

”Nye Eskhult” som han kallats var bl.a. med och tog Edsbyns cupdubbel i Svenska cupen för U18 och U20 år 2016.
– Att jag jämförs med Eskhult är bara kul. Han är ju en riktig legend i Sirius och en spelare jag tittade mycket på när jag var yngre. Målet är ju att bli lika bra som han var, säger han.

Esa Määttä har genom Edsbyns tränare Magnus ”Kuben” Olsson fått en bra bild av Hannes.
– Jag har pratat om Hannes med ”Kuben” och vet vad han tycker om Hannes som bandyspelare. Kuben har även haft Hannes på bandygymnasiet.  Att Hannes fick en plats i Edsbyns A-trupp visar att det måste finnas mycket bandy och potential i honom, säger Sirius huvudtränare Esa Määttä och fortsätter:

– Dessutom är han en Siriusspelare från början så vi måste givetvis ge honom en möjlighet att slå sig in i laget och ta en plats. Det blir intressant att se hur bra han kan bli.