Skridskokul

Arbetet med att ge barn i Uppsala möjlighet att åka skridskor fortgår. Skridskokul bedrivs med ekonomiskt stöd från ByggConstruct och PwC.

Ambitionen med Skridskokul är att få fler barn att uppleva det härliga i att åka skridskor. Många menar att det är viktigt att alla barn lär sig att simma. Vi på Sirius Bandy tycker det är nästan lika viktigt att alla barn får chansen att prova på skridskoåkning. I och med att vintrarna blir mildare och naturisarna i närområdet färre får barnen i Uppsala begränsade möjligheter att prova på skridskoåkning. Att åka skridskor på gymnastiken är heller inte lika vanligt förekommande då det kräver mycket mer från läraren i fråga. Vi vill erbjuda alla barn i Uppsala möjligheten att prova på skridskoåkning.

Skridskokul kommer därför erbjuda alla gymnastiklärare och klasslärare i Uppsala att boka in sig på en halv friluftsdag på Studenternas IP. Projektet riktar sig till årskurs 1-6.

 

Skridskokul gör följande:

  • Står för tidsbokning och betalning av istid.
  • Lånar ut skridskor och hjälmar. Det finns 30 par skridskor i storlekarna 30-40 samt 20st hjälmar.
  • Har ledare på plats när ni kommer som tar emot er, ser till så att de barn som inte har egna skridskor får låna samt öppnar omklädningsrum mm. Dessa ledare finns sedan på isen och visar lite olika lekar/skridskoövningar.
  • Alla deltagare får ett diplom och två fribiljetter (ett barn och en vuxen) till matchen Sirius – Bollnäs den 10 februari kl. 19.00.


Gymnastiklärare/Klasslärare gör följande:

  • Äger processen och har ansvar för barnen.
  • Ansvarar för transport till och från Studenternas med buss eller om ni löser det på annat sätt.
  • Bokar tid (se tidsbokning nedan) och informerar via mail vid eventuella ändringar/avbokningar.
  • Försöker att vara på plats på Studenternas en halvtimme innan utsatt start-tid om möjligt. Vi har dock förståelse för att det ibland är svårt att synka med bussar etc.
  • Gärna att ni också har skridskor och finns med ute på isen.
  • Att deltagarna/skolan tar med ev. fika/mellanmål.

 

Tidsbokning
De dagar som kommer att finnas tillgängliga för bokning är vecka 5 och 6, måndag – fredag. Förmiddagspasset är 10.00-11.30 och eftermiddagspasset är 12.30-14.00. Sirius ledare är med på isen under passen, därefter får barnen åka mer fritt. Vi samlar naturligtvis inte in de utlånade skridskorna/hjälmarna direkt efter passets slut, de fortsätter ni att använda så länge ni är kvar, dock som längst till klockan 12 respektive klockan 14.30.

Våra ledare kan ta emot max två klasser (ca 40-50 barn) åt gången. Ni får naturligtvis ta med er fler klasser men då kan vi inte garantera att våra ledare hinner köra övningar/lekar med alla.

Denna verksamhet bedrivs denna vinter med ekonomiskt stöd från ByggConstruct och PwC.

Vi ses på Studenternas!

Kontakta oss för mer information eller bokning
Jonathan Ajdert
070-757 68 22
jonathan.ajdert@icloud.com