Skridskokul är igång på Studenternas

Astrid och Alva går i årskurs 3 på Sverkerskolan som var på plats på Studenternas IP för att åka skridskor på tisdagen.

Foto: Anna Nilsson/Sveriges radio.
 
Just nu pågår Skridskokul på Studenternas IP – en årligt aktivitet där Sirius Bandys sociala verksamhet Hoppfull framtid bjuder in alla skolbarn i Uppsala för att de ska lära sig grunderna i skridskoåkning.

Vanligtvis brukar runt 3 000 barn delta – men i år blir det cirka 1 000 på grund av pandemin, berättar Peter Levin, en av instruktörerna.

Lyssna på P4 Upplands reportage från Studenternas IP här.

 
Aktiviteten möjliggörs med stöd från Uppsala kommun och Didner & Gerge samt våra partners;
Huvudpartners
Bolander & Co, ByggConstruct
Officiella partners
Högbergs Buss, Recover, Toyota Uppsala, Sh bygg
 
Stödpartners
Mockfjärds Fönster, PwC, Sallén Elektriska
 
Om Skridskokul
Vi tycker att bandy är en rolig sport som lär människor många fysiska och mentala färdigheter och därför har fördelar för alla människor att spela och utöva. Att uppmuntra alla barn att vara aktiva är i linje med att stödja FN:s barnkonvention.
Vår skridskoskola ger varje år ca. 3000 skolbarn möjlighet att prova på att åka skridskor under skoltid. Utan Skridskokul skulle många av dessa barn inte få den möjligheten. Barn idag har nämligen inte samma förutsättningar som många av oss vuxna hade när vi var små. Det spolas allt färre isytor i hela landet och våra vintrar har blivit betydligt mildare. Därför är vår skridskoskola en populär aktivitet för skolorna. Vi erbjuder dem ett färdigt koncept, där de under en heldag får åka skridskor ledda av våra instruktörer och spelare från Sirius a-lag samt informeras om barnkonventionen.
  • Skridskokul genomförs dagtid under 4 veckor (v.4-7).
  • Hjälm och skridskor finns att låna så att alla barn kan vara med.
  • Hoppfull framtid har ledare och instruktörer på plats.
  • Aktiviteten är gratis