SLUT: Uddamålsförlust mot Broberg

Matchen är slut i Revocerhallen – Sirius förlorar med uddamålet mot Broberg/Söderhamn.

Foto: Hans Ivarsson

Gästande Broberg stod för motståndet när Sirius skulle spela den näst sista träningsmatchen för den här försäsongen. Det var gästerna som öppnade starkast. I den tionde matchminuten tog Broberg ledningen genom skyttekungen Martin Söderberg. Sirius kvitterade sedan i den 17:e matchminuten efter att Nils Bergström tog tillvara på en hörna. Fem minuter senare rasslade det till igen i nätet bakom Max Bergström i Brobergs mål. Denna gång var det Siriusanfallaren Albin Thomsen som hamnade i målprotokollet. Det var hans åttonde mål på fem träningsmatcher.

Innan halvtid kvitterade gästerna genom Fritiof Hagberg. Lagen gick till halvtidsvila vid ställningen 2-2.

20 minuter in i den andra halvleken tilldelades Broberg en straff, en straff som Martin Söderberg tog hand om och satte bakom Anton Andersson i Sirius mål. Knappt två minuter senare, i den 70:e matchminuten, utökade gästerna ledningen genom mål av Jaakko Hyvönen. Sirius svarade relativt snabbt genom att reducera till 4-3 i den 77:e matchminuten. För andra gången denna match var det Nils Bergström som stod för det blåsvarta målet, framspelad av Ted Bergström Heramb.

Närmare än så kommer inte Sirius utan gästerna vinner matchen med 4-3.

Sirius – Broberg 3-4 (2-2)
Recoverhallen

Målskyttar
0-1 Martin Söderberg (10′), 1-1 Nils Bergström (17′), 2-1 Albin Thomsen (23′), 2-2 Fritiof Hagberg (30′), 2-3 Martin Söderberg (68′), 2-4 Jaakko Hyvönen (70′), 3-4 Nils Bergström (77′).