Starkt försvar gav nya poäng

Sirius var det vassaste laget offensivt och defensivt och tar med sig två poäng hem till Uppsala efter onsdagens match på Sjöaremossen. Efter två mål i första halvlek kontrollerade Sirius matchen och vann till sist med 0-6 (0-2).

Det blev en jämn och tät inledning av matchen när Sirius ställdes mot Frillesås på bortaplan. Lagen turades om att hålla i bollen och försöka tränga igenom ett tätt motståndarförsvar men de heta målchanserna lyste med sin frånvaro.

Efter ungefär en kvarts spel tog Frillesås tag i matchbilden lite mer och bröt bollen i farliga lägen ett par gånger på Sirius planhalva. Trots det var det ändå Blåsvart som till sist bröt dödläget i den 25:e minuten. När Frillesås hade en spelare på utvisningsbänken lyckades Sirius spela sig fram till och in i Frillesås straffområde. Där fick Kalle Mårtensson till ett avslut som målvakten räddade men på returen fanns Teemu Määttä som säkert satte bollen i nät.

Efter målet började båda lagen ägna sig mer åt längre lyft eftersom isens kvalitet blev sämre. På just ett sånt lyft var också Markus Kumpuoja mycket nära att sätta 0- 2 efter drygt en halvtimme. Kumpuoja tog ner bollen och blev helt friställd med Frillesås målvakt Jakob Hugoh som på något sätt lyckades tippa ut avslutet till hörna.   

Minuten senare var det i stället Frillesås Gustav Friman som fick ett friläge. Friman försökte runda Erik Persson men Siriusmålvakten lyckades följa efter honom och gjorde en mycket fin räddning när han sträckte ut sig i målet och motade bort avslutet.

Sirius andra mål i matchen kom i den 41:a minuten. Jimi Heinonen tog sig runt på vänsterkanten och spelade in bollen till Markus Kumpuoja. Kumpuoja petade vidare till Teemu Määttä som kom farande och fick med sig bollen. Säkert prickade Määttä sedan in 0-2. Målet gjorde att Sirius gick till halvtidsvila i tvåmålsledning efter en stark försvarsinsats som gjorde att hemmalaget förutom sitt friläge fick förlita sig på hörnor för att komma till avslut.

Andra halvlek inleddes också jämnt och det mesta som skapades i chansväg var ett par Frillesås-hörnor. Den farligaste hörnan blev däremot Sirius när Kalle Mårtensson sköt ett hårt skott som Hugoh räddade.

I den 61:a minuten stod Ted Haraldsson för en mycket fin individuell prestation när han dribblade sig igenom hela det samlade Frillesås-försvaret. Inspelet till Teemu Määttä var också bra men för en gångs skull fick inte Määttä bollen på mål.

Målet kom i stället minuten senare när Samuel Heeger lyfte fram bollen till Kalle Mårtensson som säkert plockade ner den och lyfte in 0-3. Målet föranleddes av en situation där hemmaspelarna protesterade mot ett domslut men Sirius utnyttjade motståndarnas ofokus och gick till anfall och gjorde mål.

I minut 77 kom 0-4 på en hörna från Ted Haraldsson som August Elebring mötte och dunkade in till 0-4 och matchen började därmed kännas närmare avgjord.

Det hindrade dock inte Sirius från att fortsätta leverera framåt. I den 89:e minuten utökade Samuel Heeger till 0-5 när han tog sig till ett friläge och satte bollen säkert bakom Hugoh och det stannade inte där eftersom August Elebring satte 0-6 i efterdyningarna av en hörna i den första tilläggsminuten.

Målet blev matchens sista och Erik Persson fick fira säsongens första nolla. De för dagen  vitklädda blåsvarta spelarna fick också fira två poäng och en stark försvarsinsats tillsammans med det lilla gäng Siriussupportrar som lyckades ta sig till skogen och Sjöaremossen under onsdagskvällen.

Highlights >>
Matchfakta >>

Nästa Siriusmatch är redan på fredag när Hammarby besöker Studenternas. Det blir ingen vanlig matchdag eftersom det innan matchstart är AW på Studan med både mat, underhållning och intervjuer med spelare och tränare. Matchen startar 19.00 men redan 16.00 slår portarna upp till evenemangstältet.

Då bjuds det till och med på pyttipanna.

– Vi öppnar klockan 16:00 och bjuder faktiskt på pyttipanna till alla som kommer innan klockan 17:00, meddelar den evenemangsansvarige Anders ”Ludde” Lydin.

Allt du behöver veta och info om anmälan till festligheterna finns på denna länk.