Stark vändning borta mot Broberg

Sirius tog säsongens första vinst efter en andra halvlek sprudlande av bra blåsvart bandyspel. Segern kläddes i finska färger då skarpskytten Jimi Heinonen stod för ett hattrick och lagkaptenen Teemu Määttä stänkte in två.

Matchinledningen i Helsingehus arena var dock inte gynnsam för gästerna från Uppsala. Trots flera kvalitativa attacker gick bollen inte in bakom storspelande Henrik Rehnvall i Brobergskassen, och istället var det hemmalaget som tog kommandot.

1-0 och 2-0 till Broberg kom inom de tio första minuterna och den blåsvarta uppförsbacken var brant. Men Sirius fortsatte att skapa möjligheter och till slut spräcktes nollan. Det tack vare en uppvisning i skridskoåkning av Jerker Ortman, som efter en söndagstur genom den gula försvarslinjen spelade fram Jimi Heinonen som reducerade till halvtidsresultatet 2-1.

I den andra halvleken kunde Broberg utnyttja ett numerärt överläge och göra 3-1, men efter det var det dags för Blåsvart att iscensätta den matchavgörande vändningen. I matchminut 60 satte Jimi Heinonen dit kvitteringen från straffpunkten, som han följde upp med ett hörnmål bara åtta minuter senare.

Bara sekunderna efter avslaget på kvitteringen spelade Broberg sedan bollen rakt på Heinonens klubba, som i sin tur serverade Teemu Määttä som vispade upp ledningsmålet i nättaket. Två minuter senare avrundades en intensiv Siriusperiod med att Ted Bergström, fint framspelad av namnen Nils, enkelt lurade bort Rehnvall och i öppen kasse rullade in 3-5.

Med 20 minuter kvar av matchen fanns gott om tid för Broberg att jaga reducering, men Sirius stod emot bra. Det vinkades på en Brobergstraff med bara minuter kvar, och visste borde den nog ha dömts, men Sirius kom undan. Istället kunde Teemu Määttä i den 89:e minuten fastställa slutresultatet till 3-6.

Se höjdpunkter på Bandyplay >>

Nästa match för Sirius del är på onsdag, hemma mot Vänersborg på Studenternas. Då matchen är publikfri stöttar du Blåsvart på bästa sätt genom att köpa en stödbiljett.

Köp stödbiljett >>