Tappade poäng och stor besvikelse

Bortaturnén har inte genererat i några poäng, det trots ledning i båda matcherna: ”Det finns ingen bra förklaring men vi vinner och förlorar tillsammans, det finns ingen som ska ta hela ansvaret själv”, säger Teemu Määttä.

(Foto: Anna Westin)

Sirius bortaturné inleddes på Sävstaås i onsdags med förlust med uddamålet mot Bollnäs. Därefter väntade Motala, en match som även den slutade med en uddamålsförlust.
– Ja det har varit en väldigt tuff vecka, en av de tuffaste i min karriär. Jag kan förstå att många supportrar känner sig frustrerade och besvikna efter de senaste matcherna. Vi känner en minst lika stor besvikelse inom laget, säger Sirius lagkapten Teemu Määttä.

I båda matcherna hade Sirius en tremålsledning – ett försprång som laget alltså tappade två gånger om. 0-3 borta mot Bollnäs blev till slut 4-3, det efter att Patrik Nilsson lite turligt fullbordat sitt hattrick via en Siriusförsvarare och in i mål.

I den senaste matchen hade Sirius 3-6 borta mot Motala med tio minuter kvar av ordinarie matchtid. Motala hann både ikapp och förbi och Sirius fick ännu en gång vända hem till Uppsala utan några poäng.
– Det finns ingen bra förklaring till varför vi tappar ledningen i dessa matcher. Men vi vinner och förlorar tillsammans, det finns ingen som ska ta hela ansvaret själv. Vi är 16 spelare som ska göra jobbet på isen. Det är det bästa svaret jag kan ge. Vi spelare måste titta oss själva i spegeln och fundera över hur vi kan hjälpa laget ännu mer om vi skulle hamna i en liknande situation framöver, säger Teemu.

Sirius har imponerat på flera med en attraktiv anfallsbandy. Nu återstår det att kunna stänga matcher vid ledning.
– Att stänga matcher är lättare sagt än gjort men vi måste lära oss av våra misstag. Det är små detaljer som avgör på den här nivån och allt som görs på isen har stor betydelse. Till exempel hur många som ska följa med upp i ett anfall när det bara återstår tio minuter av matchen eller hur vi bättre kan störa motståndarna om de kommer in i en bra period där de börjar skapa fler lägen, säger han och fortsätter:

– Men som jag sade tidigare så kan ingen göra det helt själv. Vi ska tillsammans med ledarteamet hitta en lösning på hur vi ska agera på isen och lyckas stänga matcher i framtiden.

Säsongen är lång och ännu har bara åtta omgångar spelats. Det finns fortfarande många poäng kvar att spela om och stämningen i truppen är fortsatt bra.
– Ja stämningen är bra även om många självklart är besvikna efter den här veckan. Vi kommer ta ett snack idag och gå igenom matcherna. Som du säger så är säsongen lång och ingenting avgörande har hänt. Vi har samma möjlighet att gå till slutspel som vi hade för en vecka sedan. Vi måste bara ta poäng mot något annat lag och jag vet att vi kan vinna mot vilket lag som helst den här säsongen, säger han.

På fredag avslutas bortaturnén för den här gången och då väntar topplacerade Villa Lidköping.
– Det bli en av säsongens svåraste bortamatcher men vi åker dit för att vinna. Vi gjorde en bra match mot dem under försäsongen. Det kommer krävas 110% av oss om vi ska lyckas hota dem och vi alla måste jobba hårt i defensiven för att störa deras anfallsspel säger han.

Nästa match
Villa Lidköping – Sirius
Fre 18 dec kl. 19:00
Sparbanken Lidköping Arena

Se Sirius bortamatch mot Villa Lidköping här