Ted Bergström klar för Sirius

Sirius har gjort klart med den 31-årige anfallaren Ted Bergström: ”Det känns absolut rätt”.

Under fredagen blev det klart att den notoriske målskytten Ted Bergström är klar för Sirius. Ted kom till Hammarby inför den gångna säsongen och blev bajens interna skyttekung med sina 27 mål på 25 omgångar. Nu skriver alltså 31-årigen ettårskontrakt med blåsvart.
– Det känns fantastiskt kul att ha gjort klart med Sirius inför nästa säsong. Det är verkligen ett intressant lag att komma till, säger Ted Bergström.

Det har funnits flera intressenter och det har spekulerats i om Ted Bergström skulle gå till moderklubben Broberg/Söderhamn.
Jo, det har förts en del diskussioner men Sirius presenterade en väldigt bra lösning och ett spännande upplägg. Både vad gäller lagets framtid och min personliga utveckling. Så det känns absolut rätt, säger han.

Bilden av Sirius som klubb är bara positiv.
– Ja, en oerhört välskött klubb som sedan några år tillbaka verkligen fått ordning på både ekonomin och organisationen. Och självklart med ett fantastiskt publikstöd, säger han. 

Han har under de sex senaste säsongerna snittat 27 mål per säsong och gjort 162 mål på 178 elitseriematcher. Totalt har han under sin karriär gjort 254 mål i Elitserien.
– Jag älskar verkligen att göra mål och hjälpa laget på det sättet. Jag skulle nog säga att jag alltid haft lite näsa för var målet står. Men jag tycker samtidigt att det är lika roligt att spela fram till mål. Så länge det hjälper laget. Jag hoppas kunna bidra med både mål, assist och en hel del rutin till vintern, säger han.

Ted är född och uppvuxen i Söderhamn och valet att satsa på bandy gjordes redan i tidig ålder. Han kommer från en bandyfamilj – brodern Max Bergström spelar i TB Västerås och pappa Jan Bergström hade en lång målvaktskarriär som startade i Broberg och avslutades i Edsbyn 1992. Pappa spelade även en säsong i Sirius 1979/80. 

– Jag har bara hört bra saker från pappas tid i Sirius. Väldigt bra sammanhållning i laget och redan då en fantastiskt bra klubb att spela i. Så min bild är väldigt positiv, säger han. 

Sirius huvudtränare Esa Määttä tycker att det är en spännande värvning.
– Ja, det är kul att en så pass etablerad och framgångsrik spelare vill spela i Sirius. Det är väl ett kvitto på att vi gör ett bra jobb i hela föreningen, säger Esa som pratat med Ted vid flera tillfällen.

Och Esa har haft koll på Ted under flera år.
Han verkar vara en målmedveten spelare som vill bidra till laget. Jag har följt honom under flera år, något som jag brukar göra med alla duktiga spelare. Ted är en bra skridskoåkare som brukar göra många poäng. Han har ett förflutet i VSK och är därmed van vid att spela en offensiv bandy. Det passar oss, säger Esa och fortsätter:

Han kommer få en ny utmaning i Sirius och det kommer bli intressant att jobba med honom och se om han kan utveckla sitt spel ytterligare.