Ted Bergström stannar i Sirius

Sirius skyttekung Ted Bergström skriver nytt ettårskontrakt med blåsvart: ”Jag är oerhört stolt över den säsong vi gjorde”, säger Siriusanfallaren.

Foto: Anna Westin

Han stod för flest mål i truppen den gångna säsongen med sina 31 fullträffar under grundserien. Med slutspelet inräknat blev det 35 mål och räknar man dessutom in försäsongen landar vi på totalt 47 gjorda mål på 45 spelade matcher. Nu står det alltså klart att Ted Bergström, 32, förlänger med Sirius.
– Ja det känns fantastiskt att det är klart nu. Jag är oerhört stolt över den säsong vi gjorde, både för egen del men framförallt för lagets, säger Ted Bergström.

Beskedet har fått vänta ett tag av förklarliga orsaker, något som inte haft med bandyn att göra.
– Beslutet i sig att stanna i Sirius har varit väldigt enkelt. Däremot har det funnits vissa andra faktorer som gjort att ett beslut dröjt längre än vad jag själv hade önskat från början. Jag har fått sådan oerhört fin respons från både supportrar och lagkamrater under våren så det känns helt underbart att nu kunna börja fokusera på nästa säsong, säger han.

Bergström värvades från Hammarby inför den gångna säsongen – och vilken debutsäsong det blev.
– Ja att ta Sirius till slutspel var det som lockade mig till klubben och att vi dessutom lyckades är helt fantastiskt! Jag ser sådan enorm potential i den trupp som vi har redan nu och där vill jag fortsätta vara drivande för att förhoppningsvis ännu fler ska ta ytterligare steg i sin utveckling. Det driver mig nåt enormt att få vara med och bidra på det viset, säger han och fortsätter:

– Jag både hoppas och tror att Sirius nu kan fortsätta bygga vidare på förra säsongen. Jag hoppas något innerligt att få spela inför Västra Sidan till vintern, det har varit starkt bidragande till mitt beslut att fortsätta slåss för Sirius färger. Att se supportrarna stå där uppe i skogen varenda hemmamatch och sjunga, det var helt fantastiskt, säger han.

Han passar även på att visa sin tacksamhet gentemot Sirius Bandys klubbchef.
– Jag vill också tacka Jimmy Helmersson som varit oerhört lyhörd och helt fantastisk under våren. Han har lagt fram en lösning som passar mig och min familj klockrent vilket har möjliggjort fortsatt spel i Sirius.


Statistik 2020/21

SpeladeMålAssistPoängUtvisning
Elitserien3535104510
Träningsmatcher101221410


Truppstatus, kontrakterade spelare

Ted Haraldsson (2+2)
Anton Andersson (2+1)
Arvid Tapper (2+1)

David Thorén (2+1)
Nils Bergström (2+1)
Marcus Mårtensson (2)

Jerker Ortman (1)
Kalle Mårtensson (1)
Matteus Liw (1)
Oscar Qvist (1)
Sune Gustafsson (1)
Ted Bergström (1)

William Liw (1)

Spelare som lämnat
Teemu Määttä -> AIK
Samuel Heeger -> ?