Teemu Määttä lämnar Sirius

Efter fem säsonger lämnar nu lagkaptenen Teemu Määttä klubben: ”Det var inte ett lätt beslut att ta”, säger den finske landslagsmannen.

Foto: Anna Westin

Teemu Määttä, 29, kom år 2016 till Sirius från IFK Kungälv. Nu, fem år senare, lämnar han blåsvart.
– Det var inte ett lätt beslut att ta. Det har vuxit fram de senaste veckorna och jag känner att det är dags att testa på någonting nytt nu, säger Teemu Määttä och fortsätter:

– Jag har haft riktigt fina år i Sirius. Jag har många bra minnen från alla säsonger, allt från kvalspel, som när vi till slut säkrade en elitserieplats i sista matchen mot LAIK, till slutspel och kvartsfinal mot Villa, säger han.

Under den gångna säsongen skrev han in sig i klubbens historieböcker genom att göra sitt 100:e mål för klubben. Under hans fem säsonger har han gjort 117 mål och 95 assist. Det är totalt 212 poäng på 193 matcher, vilket är fantastiska siffror.
– Självklart är jag nöjd över de poäng som jag har gjort i Sirius. Speciellt med tanke på min position som mittfältare. För mig har det alltid varit viktigast att laget vinner men det är givetvis kul att jag har kunnat bidra även på det sättet, säger han.

Det är fortfarande oklart vart hans bandykarriär nu tar vägen men Sirius kommer fortsatt ha en stor plats i hans hjärta.
– Jag är jättetacksam för alla åren som jag har varit här och jag har bara bra saker att säga om klubben. Sirius betyder mycket för mig och så kommer det alltid vara, även i framtiden. Jag önskar klubben all lycka i framtiden, säger han och fortsätter:

– Sist men inte minst vill jag tacka Västra Sidan! Under mina fem år i Sirius har de varit ett sånt otroligt stöd, ett stöd som många spelare bara kan drömma om. De stöttar oss från första spelminuten till slutsignalen oavsett vad det står på resultattavlan. Det stödet kommer jag komma ihåg under hela mitt liv, säger han.

Ny klubbadress är fortfarande ej klart. Sirius Bandy tackar Teemu Määttä för hans insatser både på och utanför isen under alla de säsonger han har representerat Sirius. Vi önskar honom och hans fina familj all lycka och framgång framöver.

Statistik (Elitserien, World Cup och träningsmatcher)

MatcherMålAssistPoängUtvisning
2020/214138256380
2019/2037211435170
2018/194726356130
2017/183517112820
2016/173315102530
Totalt19311795212330