Thorén förlänger med Sirius

Det är nu klart att David Thorén förlänger med moderklubben: ”Jag tycker klubben är på väg åt rätt håll”, säger Siriusanfallaren.

Foto: Anna Westin

Vi har tidigare kunnat meddela att Ted Haraldsson och Anton Andersson förlänger med Sirius. Nu står det även klart att Siriusfostrade David Thorén, 23, förlänger – han skriver ett treårsavtal (2+1) med moderklubben.
– Det känns jättebra med en fortsättning i Sirius. Det var det jag själv och klubben ville så båda parter är nöjda, säger David Thorén och fortsätter:

– Jag tycker klubben är på väg åt rätt håll. Sedan är det i Uppsala jag vill bo och spela bandy, så det var ett enkelt beslut, säger han.

Efter en sejour i Hammarby kom Thorén tillbaka till Sirius inför denna säsong. Med sina 24 mål på 31 spelade matcher gör han sin bästa elitseriesäsong någonsin.
– Det har känts väldigt roligt att vara tillbaka. Jag har hittat tillbaka till glädjen med bandy. Många av de jag spelat med under flera år, t. ex. Nisse (Bergström) och Anton (Andersson), har tagit stora kliv under den tiden jag var i Hammarby, säger han.

Det blev till slut kvartsfinalspel, en bedrift som klubben inte uppnått sedan 2010.
– Ja det känns såklart kul att vi gick till kvartsfinal. Senaste gången klubben gjorde det stod jag på läktaren som en liten grabb och kollade på, säger han och fortsätter:

– Det var synd att vi inte fick göra det framför våra supportar, även om Västra stod i skogen men det blir inte riktigt samma sak, säger han.

Statistik 2020/21

SpeladeMålAssistPoängUtvisning
Elitserien312422665
Träningsmatcher730310


Truppstatus, kontrakterade spelare
Ted Haraldsson (2+2)
Anton Andersson (2+1)
David Thorén (2+1)
William Liw (1)
Matteus Liw (1)
Oscar Qvist (1)
Sune Gustafsson (1)