Tränarlösningen – ett tecken på samarbete

Olle Gabrielsson ska tillsammans med Andreas Eskhult och Viktor Broberg leda herrlaget säsongen ut.

I fredags presenterades Olle Gabrielsson som ny tränare för Sirius Bandys herrlag, en roll han kommer att ha under resterande del av säsongen. Gabrielsson är i dagsläget tränare för Uppsala Bois A-lag dam och att han nu tar över tränarrollen i Sirius är ett tecken på ett gott samarbete klubbarna emellan.
−För tillfället är alla aktiviteter för Uppsala Bois A-lag dam pausade till följd av pandemin. När Sirius hamnade i denna mycket svåra situation kändes det självklart att vi ska hjälpas åt inom Bandyuppsala. Likväl som vi vill att våra spelare utvecklas och får speltid, gäller det även våra tränare. I nuläget har vi inte möjlighet att erbjuda det samtidigt som Sirius har ett akut behov av tränare. Vi ser Olles övergång som en win-win-situation som gynnar alla inblandade parter, säger Agnes Ortman ordförande i Uppsala Bois.


−Vi är mycket tacksamma för att Uppsala Bois släpper Olle från hans nuvarande uppdrag, säger Jimmy Helmersson klubbchef i Sirius bandy. Det här betyder oerhört mycket för vår fortsatta säsong.

Sirius bandy och Uppsala Bois har sedan tidigare ett gott samarbete.
−Vi upplever det som att vi har ett fint samarbete mellan klubbarna. Samarbetsviljan och den fina dialog vi haft nu kring det här förstärker givetvis det samarbete, säger Jimmy.

Olle Gabrielsson var huvudtränare för Sirius mellan åren 2012 till 2014 samt 2015 till 2018.