Tung seger på Sjöaremossen

Sirius tog två väldigt viktiga poäng borta på Sjöaremossen mot nykomlingarna Frillesås BK. Det är nu väldigt jämnt runt slutspelsstrecket samtidigt som Sirius nu ökar avståndet till Falu BS som ligger under kvalstrecket.

I söndags låg Sirius under med 0-3 efter sex minuter – på Sjöaremossen gjorde vi tvärtom och ledde med 2-0 istället. Och det var inledningen som vann matchen åt blåsvart, för efter denna följde en ganska jämn match där båda lagen turades om att göra mål.

Det var Elebring som öppnade målskyttet med en hörna, och strax därpå frispelade Kumpuoja Mårtensson till 2-0. Det blev dessutom 3-0 sedan Kumpuoja stänkt upp en hörna i nättaket, men sedan kom hallänningarna in i matchen – 3-1 kom efter en misstänkt offside, och 3-2 på en stänkare av lagets stjärna Fredrik Johansson.

Men Frillesås tappade omedelbart den kontakt man hade skapat när Sirius satte 4-2 i nästa anfall; den här gången var det Mårtensson som spelade fram Kumpuoja. Hemmalaget startade sedan andra halvlek lika illa som den första då man gav bort bollen till Heinonen precis framför mål, och så hade Sirius 5-2. Frillesås reducerade sedan på en hörna, och jagade ytterligare mål när Elebring blev utvisad, men istället slog säsongens komet Nisse Bergström till med en fantastisk högerpärla rätt i krysset.

Frillesås reducerade ytterligare en gång till 6-4 på straff med en kvart kvar att spela, men det behövde aldrig bli särskilt spännande, utan Sirius bärgade hem båda poängen på ett relativt säkert sätt. Det var en kanske något hafsig match, dock rolig att se med två anfallsglada lag och en hel del snygga mål. Blåsvart skapade i och med segern en lucka på sju poängs marginal till Falun på kvalplats, och har skaffat sig ett riktigt skönt tabelläge med sex matcher kvar att spela. Frillesås bjöd dessutom på ett fint arrangemang på sin fantastiska bandybana, och ett varmt mottagande av alla tillresta Siriussupportrar.

Se highlights från matchen>>

Köp biljett till Sirius – IFK Vänersborg>>