U14 | Laget som gör succé

Obesegrade i serien, obesegrade i Skobes cup - succélaget har gjort 135 mål på 16 tävlingsmatcher denna säsong.

Sirius U14-lag gör stor succé. En av ledarna är Andreas Eskhult, en blåsvart legendar som tror på klubbens ungdomar.  

Andreas är sedan förra säsongen en av fyra ledare för laget som består av sjutton grabbar. Den här säsongen spelar man i Stockholmsserien, där har man hittills gjort rent hus och vunnit samtliga 10 matcher. Dessutom vann man klassiska Skobes cup i Katrineholm tidigare i vinter.

– Det är en serie med mycket bra matcher. Stockholmslagen har börjat växa rejält på breddsidan, jämfört med när jag själv spelade ungdomsbandy. Det är kul och bra för bandyn, säger Andreas Eskhult. 

Lagets framgångar beskriver han som en mix av talang och vilja att bli bättre.

– Som ledare är det en kul ålder att coacha eftersom det inte bara är lek längre. Laget har en bra grund att stå på och en stor vilja att lära. Man brinner för det och är sugna på att träna.

Kan någon i gänget rent av bli nästa Andreas Eskhult?

– Det finns absolut en möjlighet.

Sedan den egna spelarkarriären i Sirius tog slut 2014 har Andreas hjälpt till som ledare i a-laget under några säsonger innan han övergick till att bli ungdomstränare. Han följer så klart a-lagets framfart och gillar det han ser.

– Jag har sett ganska många matcher och det är inte bar att de tagit många poäng som är glädjande. Många spelare vågar släppa handbromsen i år och det görs fina bandymål. Och extra kul är Uppsalakillarna i truppen som tagit kliv framåt och som förhoppningsvis kan fortsätta göra det, säger Andreas Eskhult. 

Den som vill se vårt duktiga U14-lag live har chansen nästa gång fredag 8 februari klockan 19.00. Då kommer SBBK på besök till Relitahallen.