U14 | Sirius cupmästare

Efter att ha gått obesegrade genom gruppspelet och semifinalen så kunde tillslut IK Sirius U14-lag även vinna en tuff final mot Kalix Bandy och därmed ta hem Skobes Bandycup 2018.

Den 21:a upplagan av Skobes Bandycup avgjordes under fredagen och efter att ha gått obesegrade genom varsin grupp så städade både IK Sirius och Kalix Bandy av semifinalerna i ett nafs under fredagsmorgonen. Förhandsfavoriterna ställdes därmed mot varandra i finalen och precis som väntat så blev det en fysisk och tuff match.

Hela sex utvisningar utdömdes under den första halvlekens 25 minuter, men det hindrade inte Uppsalalaget från att göra mål. Turneringens bäste offensive spelare, Adam Näsström, anförde laget och gjorde, precis som lagkompisen Colin Dahlberg, två mål innan halvleken var över. I den andra kunde duon sedan göra ytterligare ett varsitt mål och det i kombination med att målvakten Theo Benkelius spikade igen bakåt gjorde att Sirius kunde vinna Skobes Bandycup för första gången sedan 2009.

– Det var en hård final. Den var tuff och väldigt jobbig. Kalix var också riktigt bra och hade ett bra spel, säger Sirius Elliot Söderberg efter finalsegern till kvbs.se och fortsätter:

– Det har varit jätteroligt! Det har hela laget tyckt. Vi har haft det jätteroligt här i Katrineholm.

För hemmalagets del så blev det inga segrar i cupen, men väl en bra läropeng inför nästkommande år då majoriteten av laget inte längre är ett år yngre än sina motståndare.

– Det var jättekul att få möta de bästa lagen i Sverige. Det får vi ju inte göra annars, så det var kul att få möta nya lag, säger Katrineholms Vilgot Pilheden.

Dessutom prisades hemmalagets målvakt, Sven Lundevaller, som turneringens bästa efter att ha haft mycket göra i så gott som varje match.

– Det var kul att spela! Jag fick mycket skott på mig och lärde mig mycket, säger Lundevaller med sin pokal i handen.

(Nyhet från : Katrineholm Bandy)