U15 | Sirius cupsegrare efter straffar

Sirius U15-lag vann i dag Kakservice Cup efter att ha besegrat Mölndal BK i finalen. Efter en jämn match fick till slut finalen avgöras på straffar – en straffläggning där Sirius drog det längsta strået och vann.

Sirius inledde finalen på bästa tänkbara sätt – det genom att skaffa sig en tremålsledning inom loppet av 20 minuter. Isak Berlin öppnade målskyttet i den 11:e matchminuten sedan fylldes det på med fler blåsvarta mål. 2-0 satte Anton Nerelius och 3-0 satte Isak Berlin. Mölndal reducerade till 3-1 i den första halvlekens slutminut.

I den 50:e matchminuten tilldelades Sirius en straff som Isak Berlin tog tillvara på. Hans tredje mål för dagen innebar 4-1 till blåsvart. Den ledningen utökades knappt en minut senare när Anton Nerelius satte sitt andra mål för kvällen. 5-1 och Sirius såg ut att gå mot en säker finalseger men Mölndal kom tillbaka. På mindre än tre minuter lyckades de hämta upp fram till 5-4 och i den 66:e matchminuten kom även kvitteringen. Matchen slutade 5-5 och nu väntade en spännande straffläggning för att kunna kora en vinnare. Straffläggningen vanns av Sirius som nu kan titulera sig som mästare i Kakservice Cup 2023.