Foto: Annika Pettersson

U16 | Segrare i mellansvenska A-serien

Sirius vinnare av den mellansvenska U16 A-serien med en målskillnad på +107 mål. I helgen var det slutspel för seriesegrarna från de tre U16 A-serierna i landet.

I fjol vann laget allt de ställde upp i och kunde efter säsongens slut titulera sig svenska mästare.  För att få utmaning flyttade laget i år upp en åldersklass till mellansvenska U16 A-serien. Det trots att majoriteten av spelarna är födda 2005 (15 år).
– Till denna säsong fick vi in tre killar födda 04:a vilket gjorde att vi flyttade upp en åldersklass. Dessutom har laget sedan tidigare varit lite för starkt för att spela mot lag i samma ålder, säger Andreas Eskhult, som tillsammans med Niclas Benkelius och Andreas Söderberg leder laget.  

Efter 15 omgångar i mellansvenska U16 A-serien stod Sirius återigen som seriesegrare. Det efter 13 vinster och två förluster och en målskillnad på +107 mål – ett imponerande resultat.

I helgen var det slutspel för distriktslag P-15 och för seriesegrarna från de tre U16 A-serierna i landet. Lördagen började med matchspel för Upplands distriktslag, där Sirius U16-spelare deltog. Uppland bjöd på en fantastisk uppvisning i totalbandy, 7-1 i halvtid mot Småland blev till slut 13-4.

Den andra matchen vanns mot Hälsingland med 3-2 och Uppland korades som mästare för distriktslag.

Söndagen inleddes med lite trötta ben och huvuden mot Nässjö, seriesegrarna i södra U16 A-serien. I en jämn match med ledning 2-1 fick laget inte igång spelet och ett för dagen bättre Nässjö kunde vända och vinna. (2-6)

I den andra matchen och sista för säsongen satt spelet igen, vilket den norra seriens segrare Bollnäs fick känna på. Sirius vann stort med hela 12-3.
– Vi ledare är imponerade över den utveckling som gruppen har haft under säsongen. Det spel som har spelats så många gånger under vintern är på en otroligt hög nivå. Det finns ett flertal tillfällen då vi presterat en bandy som är långt över vad vi trodde var möjligt, avslutar Andreas Eskhult.

Foto: Annika Pettersson