U16 | Siriusvinst i andra gruppspelsmatchen

Tidigt imorse ställdes Sirius mot Hammarby/Helenelund i Tillberga Invitational Cup som spelas i ABB Arena i Västerås. Sirius tog en viktig 2-1-seger i dagens första match.

Lördagens spelschema består av två matcher för vårt lag i U16-klassen. Efter en tuff start i cupspelet med förlust mot Västerås behövde Sirius en vinst för att inte halka efter i gruppen. Först ut för dagen var match mot Hammarby/Helenelund.

Det var en tillknäppt matchinledning där båda lagen tidigt drabbades av utvisningar. Hammarbys Lukas Kvarnhem fick sex minuters utvisning för hårt slag i den fjärde matchminuten. Sirius skulle även få sitt manskap reducerat. Först fick Olle Berg en ”sexa” för våldsamt slag i den femte matchminuten och kort därefter fick Rasmus Granroth en ”sexa” när han orsakade en straff för slag på skridsko. Straffen gav ingen utdelning för Hammarby utan ställningen var fortsatt 0-0.

Det var inte förrän när båda lagen var fulltaliga igen som det första målet kom. Olle Berg var det som skulle ge Sirius ledningen i den 16:e matchminuten efter att ha blivit framspelad av Joel Forsberg. Med fem minuter kvar av den första halvleken utökade sedan Sirius ledningen genom Joel Forsberg. Lagen gick till halvtidsvila vid ställningen 2-0.

I den andra halvleken tog sig Hammarby in i matchen igen efter att Sixten Marell reducerat till 2-1 i den 30:e matchminuten. Det blev sedan en spännande avslutning på matchen men Sirius lyckades hålla ifrån och vinna matchen.

Ikväll kl. 19:45 spelas den sista gruppspelsmatchen mot GT/76.

 

Hammarby/Helenelund – Sirius 1-2 (0-2)
ABB Arena, Västerås