U17 | Han stod för ett hattrick – i alla matcher

Fjortonårige Siriusanfallaren Colin Dahlberg stod för ett hattrick i varje match under cuphelgen: ”Jag är skapligt nöjd med min insats”

Under helgen var han med och vann TIC-cupen med Sirius U17-lag. Colin Dahlberg, den Siriusfostrade anfallaren, stod för ett hattrick i varje match när laget tog sig igenom hela turneringen utan att tappa ett enda poäng.
– Det känns bra, det gör det! Jag märkte imorse att jag var lite sliten och trött i kroppen när jag skulle upp till skolan. Det känns skönt att få känna av vinnarkänslan igen, säger Colin Dahlberg.

Sirius U17-lag har haft stora framgångar tidigare och nu fylls prisskåpet på med ännu ett cupguld.
– Jag tycker cupsegern främst beror på våra individuellt skickliga spelare som tar ett stort ansvar och för laget framåt. Vi hade under cupen även en bra blandning med fem spelare från P15. De gav oss mycket energi och jag tycker att det är denna blandning som gör att vi är så pass bra och återigen vinner en cup, säger Colin.

Sirius gick alltså obesegrade igenom TIC-cupen. Laget inledde med en 10-2-seger mot LAIK, sedan en 12-3-seger mot GT76 och en 8-5-seger mot Hammarby. I finalen stod Vänersborg för motståndet, en final som Sirius vann med 7-5. Laget gjorde 37 mål på de fyra cupmatcher som spelades under helgen. Colin gjorde 13 av målen (3 mål i första matchen, 4 mål i andra matchen, 3 mål i tredje matchen och 3 mål i finalen).
– Jag är skapligt nöjd med min insats under helgen. Jag hittade bra åkningar och fick ofta bollen. Många av målen är mycket tack vare Axel Tapper, han gjorde det enkelt för mig att prestera bra och han sätter mig ofta i farliga lägen, säger Colin.