U19 | Nu väntar ny cupmatch för U19-laget

Efter den fina inledningen av Svenska Cupen väntar nu en ny cupmatch för Sirius U19-lag. Sandviken står för morgondagens motstånd i Göransson Arena.

Så sent som i lördags inleddes gruppspelet av Svenska Cupen för Sirius U19-lag. Det blev en övertygande premiärseger mot derbyrivalen Tellus med 8-3.
– Det var en härlig känsla att överhuvudtaget få spela match efter ett år med bara träning, säger Mattias Tapper, tränare i Sirius U19-lag och fortsätter:

– Inledningsvis var vi väldigt ivriga och hade lite bekymmer med matchtempot men allteftersom kom vi in mer och mer i matchen och vi gör en mycket stabil laginsats. Vi har som målsättning att ta oss till slutspelet i Lidköping och nu är vi halvvägs, så känslan är god.

Imorgon kväll väntar alltså nytt motstånd när laget beger sig till Göransson Arena för att möta Sandviken i den andra gruppspelsmatchen.
– Vi vill fortsätta utveckla vårt spel som visade sig fungera mycket bra i inledningen av förra säsongen, innan pandemin. Det är fortfarande väldigt tidigt på säsongen så vi ska inte ha för höga krav på oss själva men visst ska vi försöka ge SAIK en match och förhoppningsvis räcker vår prestation till en slutspelsplats, säger han.

Det är totalt fyra grupper, där ettan i varje grupp tar sig vidare till slutspel i Lidköping. Sirius leder grupp B över Sandviken och Tellus. Sandviken har dock inte spelat någon match ännu utan premiärspelar imorgon mot Sirius. Sirius har avgörandet helt i egna händer för vid en Siriusvinst säkrar blåsvart en slutspelsplats, annars avgörs allt på lördag då Tellus tar emot Sandviken i Gubbängens ishall.

De övriga grupperna toppas av Edsbyn (Grupp A), Villa Lidköping (Grupp C) och av Vetlanda (Grupp D).

Sandviken U19 – Sirius U19
21 september kl. 19:15
Göransson Arena