Uppland mästare efter seger i regionsfinalen

Upplands distriktslag vände ett 0-1-underläge i regionsfinalen och vann med 3-2 mot Hälsingland.

13 av 14 spelare i Upplands distriktslag spelar till vardags i Sirius. Det är endast målvakten Leo Lindgren Bombas från SIF Norrtelje som har en annan klubbtillhörighet.

Uppland hade tidigare under dagen spelat mot Småland. I den första matchen tog Uppland tag i taktpinnen direkt och var mycket effektiva i första halvlek. 7-1 stod det till Uppland efter 45 minuter spelade. Småland kom ut till andra halvlek som ett nytt lag och med 20 minuter kvar av matchen var ställningen 4–8. Närmare än så kom dock aldrig Småland och när domaren blåste av matchen stod det 4–13 på resultattavlan.

I finalen mellan Uppland och Hälsingland bjöds publik på hög dramatik. I en målsnål första halvlek var det Hälsingland som gick till vila med en knapp 1-0-ledning, men Uppland vände på matchen inom loppet av en minut och elva sekunder och kunde sedermera utöka ledningen till 3-1. Hälsingland reducerade i slutet av matchen men tiden rann ut och Uppland stod till slut som segrare.

Gruppspelet genomfördes under trettonhelgen på tre orter för pojkarna och två orter från flickorna. Från dessa gruppspel kvalificerade sig Nord och Småland på flicksidan samt Småland röd, Uppland och Hälsingland på pojksidan.

Upplands trupp
Oskar Andersson Lyhagen, IK Sirius
Melker Lemming, IK Sirius
Colin Dahlberg, IK Sirius
Axel Tapper, IK Sirius
Emil Eskhult, IK Sirius
Elliot Söderberg, IK Sirius
Gustaf Forslund, IK Sirius
William Benkelius, IK Sirius
Adam Näsström, IK Sirius
Hampus Engdahl, IK Sirius
Gustav Jansson, IK Sirius
John Engman, IK Sirius
Theo Benkelius, IK Sirius
Leo Lindgren Bombas (MV), SIF Norrtelje