Välkommen hem – David Thorén

Sirius Bandy är överens med 22-årige David Thorén om en återkomst i blåsvart: ”Det känns jättekul att vara tillbaka i Uppsala och i Sirius”

För två säsonger sedan valde Siriusfostrade David Thorén att lämna moderklubben för att bege sig till huvudstaden för spel i Hammarby. Nu återvänder anfallaren till blåsvart.
– Det har varit två väldigt lärorika år i Hammarby men det känns jättekul att vara tillbaka i Uppsala och i Sirius, säger David Thorén.

David inledde sitt bandyspelande i Sirius och fanns med i a-lagets trupp redan 2013. Han har spelat 91 matcher för Sirius och går nu mot sin hundrade match. Saknaden att spela inför Studenternas publik har alltid funnits där.
– Ja det är klart jag har saknat det. Västra sidan är en härlig supportergrupp som stöttar laget i både med och motgång så det ska bli kul att förhoppningsvis få spela match nummer 100 inför dem, säger han.

Hammarby som han nu lämnar hamnade på tionde plats i tabellen förra säsongen och åkte ut i åttondelsfinal mot AIK.
– Jag och Hammarby kom tidigt överens om att inte förlänga efter säsongen. Som sagt så hade jag två väldigt lärorika år där även om tiden har kantats av skador och sjukdomar. Jag har inte utvecklats som varken jag eller Hammarby hade hoppats på, säger han.

Att det blev Sirius tror han kommer gynna hans fortsatta utveckling.
– Jag har saknat allt som Sirius har att erbjuda, som till exempel bra träningsförhållanden. Jag tror att jag har mycket kvar att utveckla som bandyspelare och så länge jag håller mig frisk och skadefri så tror jag att Sirius är rätt ställe att vara på. Sedan älskar jag Uppsala som stad, säger han.

Han ser fram emot att få samarbeta med Sirius huvudtränare Esa Määttä.
– Esa har gjort ett bra jobb med Sirius. Första året var Sirius nederlagstippade men Esa och laget bevisade att de var mycket bättre än så. Starten på förra året var riktigt bra och jag tror att vi kommer fortsätta att utvecklas och ta kliv även nästa år. Det är ett ungt och utvecklingsbart lag, avslutar han med.