VM-guld för Colin Dahlberg och P19-landslaget

I söndags blev svenska P19-landslaget världsmästare efter att ha besegrat Finland i finalen med 5-4 (4-4).

Colin Dahlberg blev i söndags världsmästare när han tillsammans med det svenska P19-landslaget vann VM-finalen mot Finland med 5-4.
– Det känns såklart jättebra att kunna kalla sig själv för världsmästare. Det känns nästan lite surrealistiskt, säger den 17-årige Siriustalangen Colin Dahlberg.

Men Sverige fick en mardrömsstart på finalen. Finland chockstartade och drog tidigt ifrån på resultattavlan.
– Det klart att vi blev tagna på sängen. Vi låg under med 4-0 efter 20 minuter i en VM-final och det som förhandsfavoriter till att vinna hela turneringen. Jag tror någonstans att vi visste om hur pass mycket skicklighet som vårt lag satt inne med och att vi har den styrkan som krävs för att kunna vrida tillbaka matchen och hämta upp fyra kassar. Sen ska det också tilläggas att Finland var väldigt bra under inledningen av matchen och att de utnyttjade deras lägen på bästa sätt medan vi inte riktigt fick in bollen, säger han.

Sverige lyckades ta sig tillbaka in i matchen och innan första halvleken blåstes av hade de svenska P19-landslaget utjämnat till 4-4. Den andra halvleken kom att bli en mycket målsnålare historia. Det var inte förrän i den 83:e matchminuten som halvlekens enda mål, dvs. segermålet, kom.
– När Vladde (Vladmir In-fall-in) sköt och man såg nätet rassla till så är det bara ren lycka man känner. Då släppte den känslan jag hade om att vi inte skulle lyckas få in bollen, med tanke på alla lägen vi hade haft innan, säger han.

Och VM-guldet firades sen under kvällen.
– Ja det firades på kvällen rätt så rejält för vissa av oss som stannade kvar, säger Colin Dahlberg som redan imorgon (onsdag) är tillbaka i det blåsvarta matchstället när Sirius tar emot Villa Lidköping i elitseriens 20:e omgång.