Härndahl och Andersson uttagna till landslaget

Sveriges förbundskapten Mattias Sjöholm har presenterat vinterns första landslagstrupp. Med i 15-mannatruppen finns Alexander Härndahl och Anton Andersson.

Foto: Peter Bohlin, Oscar Larsson / PEBO-Foto

Den 2-3 december har herrlandslaget vinterns första landslagssamling. Samlingen hålls i Katrineholm där A-landslaget bland annat kommer spela en internmatch mot ett svenskt utvecklingslag. Med i landslagstruppen är Siriusspelarna Alexander Härndahl och Anton Andersson.
– Det är sjukt roligt att få chansen att spela med de bästa i landet! Ett kvitto på att man har gjort något bra hitintills under säsongen, säger Alexander Härndahl som nu debuterar i A-landslagssammanhang.

Det var tidigare under veckan som han fick ta emot den roliga nyheten.
– Ja, jag lev uppringd av förbundskaptenen och blev först lite chockad då det inte var något jag hade förväntat mig.

Utöver Alexander Härndahl är även Anton Andersson uttagen till landslagssamlingen. Anton, som var med och tog VM-guld i fjol, får under denna samling kampera ihop med tidigare Siriusmålvakten Erik Persson (nu i Bollnäs).
– Det känns självklart jätteroligt och det är en stor ära att få spela med landslaget. Det känns extra kul att få dela på målvaktsuppdraget med Erik Persson, vi hade en bra relation när vi spelade ihop i Sirius och jag vet att jag sa till honom för några år sedan att det hade varit kul att spela ihop i landslaget en dag. Kul att det blev så, säger Anton Andersson.