Oavgjort i säsongspremiären efter dramatisk avslutning

Sirius lyckades säkra en mycket viktig poäng i kvällens bortamatch mot Bollnäs. På tilläggstid smällde försvarsgiganten Stefan Kröller in kvitteringen på hörna och fastställde slutresultatet till 5-5.

Det blev minst sagt en svängig säsongspremiär när Sirius ikväll spelade oavgjort borta mot Bollnäs i den första gruppspelsmatchen av Svenska Cupen. En tillknäppt första halvlek, som slutade 1-1, skulle i den andra halvleken öppna upp sig och bli en målrik historia. Hemmalaget tog ledningen i matchen i början av den andra halvleken. En ledning som Sirius skulle komma att hämta in och dra ifrån två gånger om. Siriusfostrade Samuel Heeger, som ikväll gjorde sin blåsvarta comeback, smällde först in kvitteringen på hörna i den 51:a matchminuten. Därefter presenterade sig nyförvärvet Alexander Härndahl när han i den 65:e matchminuten gjorde sitt första blåsvarta mål och gav Sirius ledningen. Knappt fyra minuter senare utökade Sirius ledningen till 4-2 när Samuel Heeger ännu en gång satte dit en hörna.

Hemmalaget kom tillbaka och hämtade in underläget genom två snabba mål av Joel Wigren och Erik Pettersson. I den 89:e matchminuten tog sedan Bollnäs ledningen när Oskar Westh skickade in 5-4 bakom Anton Andersson i Sirius mål. Med bara två minuter kvar av tilläggstiden såg det ut som att Rasmus Skarps i Bollnäs skulle stänga matchen helt och hållet men Anton Andersson stod för en fenomenal räddning och höll i och med det matchen vid liv. Istället kunde Sirius kontra och ordna fram en sista hörna innan slutsignalen. Försvarsjätten Stefan Kröller, som idag blev klar för ytterligare en säsong i blåsvart, klev då fram och skickade in kvitteringsmålet och blev stor poängräddare. Matchen slutade 5-5 i SBB Arena och lagen fick dela på poängen.

Efter slutsignalen lades tre straffar var för att eventuellt kunna skilja lagen åt vid ett senare tillfälle i cupspelet. Straffläggningen vanns av Sirius efter att Anton Andersson räddat två Bollnässtraffar på raken medan Sirius satte sina straffar (Nils Bergström, Samuel Heeger).

MÅLSKYTTAR
0-1 Ted Bergström Heramb (28′), 1-1 Denis Sadakov (32’), 2-1 Rasmus Skarps (51’), 2-2 Samuel Heeger (54), 2-3 Alexander Härndahl (65’), 2-4 Samuel Heeger (69’), 3-4 Joel Wigren (73’), 4-4 Erik Pettersson (76’), 5-4 Oskar Westh (89’), 5-5 Stefan Kröller (92’).