Seger mot Frillesås efter superstart

En fin första halvlek gav Sirius de två poängen borta mot Frillesås. 3-2 blev slutresultatet.

Efter ett uppehåll på nio dagar var Sirius uppenbarligen sugna på att spela bandy. Det dröjde nämligen inte mer än 19 sekunder innan det första målet satt i buren. Skyttekungen Ted Bergström Heramb rakade in bollen som innebar en drömstart för blåsvart.

Spelmässigt fortsatte Sirius dominera matchbilden och i minut 12 kunde man göra 2-0. Stefan Kröller fick en kanonträff på en hörna och satte därmed dit sitt första mål i klubben.

Tio minuter senare gav det fina spelet resultat igen. Ett mönsteranfall avslutades med att David Thorén placerade in bollen kyligt bakom Christian Fagerell i Frillesåsmålet.

Innan paus hann Frillesås reducera på straff och första halvlek kunde summeras till 3-1.

I den andra halvleken fortsatte Sirius kontrollera händelserna med ett tryggt försvarsspel. I den 70:e minuten kom chansen att dra ifrån ytterligare på straff men Ted Bergström Heramb missade.

I stället blev slutet på matchen dramatiskt efter 2-3 på hörna och ytterligare en missad straff från Sirius direkt efter reduceringen. Sirius lyckades till slut att hålla undan och vinna två viktiga poäng.

Nästa match spelas redan i morgon söndag då tabelljumbon Tellus kommer till Uppsala och Studenternas. Avslag 15.00, vi ses där!